Skonto Būve ir pabeigusi pamatu plātnes betonēšanas darbus biroju kompleksā Business Garden pie K.Ulmaņa gatves

02.02.2018

Skonto Būve ir pabeigusi pamatu plātnes betonēšanas darbus biroju kompleksā Business Garden pie K.Ulmaņa gatves. Šī ir projekta pirmā kārta, kuras laikā paredzēts uzbūvēt divas biroju ēkas ar iznomājamo platību 14 230 m2. Uzņēmuma Skonto Būve veicamo darbu apjoms iekļauj arī labiekārtota dārza un autostāvvietu izbūvi.

Biroju komplekss Business Garden Rīga sastāvēs no vairākām ēkām, kurās tiks piedāvātas modernas un efektīvi izmantojamas biroju telpas ar kopējo platību 70 000 m2.


Iemūrēta vēstījuma kapsula VUGD jaunceļamajā depo pamatos Jaunpils ielā, Rīgā

10.11.2017

2017.gada 3.novembrī Rīgā, Jaunpils ielā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) jaunceļamā depo pamatos tika iemūrēta simboliska vēstījuma kapsula nākamajām paaudzēm. 

Pasākumā piedalījās Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ēriks Ivanovs, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks pulkvedis Oskars Āboliņš un SIA „Skonto Būve” padomes loceklis Ivars Millers.

VUGD depo Jaunpils ielā būs lielākais no visiem līdz šim uzceltajiem jaunajiem depo, jo tajā atradīsies ne tikai operatīvie darbinieki, kuri ikdienā izbrauc uz izsaukumiem,  bet arī VUGD Rīgas reģiona pārvaldes vadība un ugunsdrošības inspektori.

Darbi objektā tika uzsākti 2017.gada oktobrī un tos veic būvuzņēmums SIA "Skonto Būve". 


Top jaunā VUGD Depo ēka Rīgā

10.10.2017

Skonto Būve ir uzsākusi jaunās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Depo ēkas būvniecību Rīgā, Jaunpils ielā. Kopējais apbūves laukums ir 1537 m2. Ēkā atradīsies operatīvā dienesta garāžas ar to apkalpes telpām, dežūrmaiņu personāla telpas un administratīvā dienesta telpas.

Jaunā Depo ēka nodrošinās darbiniekus ar mūsdienīgām darba telpām, atbilstoši  sanitārajām, higiēnas, tehniskajām un drošības prasībām.  Tāpat tiks nodrošināta vides pieejamība un nepieciešamais autostāvvietu skaits.

Visu teritoriju paredzēts labiekārtot, veidojot autostāvvietas darbiniekiem, apmeklētājiem un operatīvajam transportam, kā arī velosipēdu novietnes. Brīvajā teritorijā būs zāliens ar krūmu, koku un puķu stādījumiem. Tiks veidotas arī atpūtas zonas. Zālienā pie galvenās ieejas tiks uzstādīti karogu masti.

Tāpat projektā paredzēts veidot pieslēgumu Kārļa Ulmaņa gatvei, kas nodrošinātu operatīvā transporta ātrāku izbraukšanu vajadzīgajā virzienā.

Projektu plānots pabeigt 2018. gada septembra beigās.


Skonto Grupas komanda izcīna 3.vietu riteņbraukšanas sacensībās “Bānīša kauss 2017 jeb Apsteidz tvaiku!”

30.08.2017

Nedēļas nogalē, 26.augustā Gulbenē, norisinājās riteņbraukšanas sacensības “Bānīša kauss 2017 jeb Apsteidz tvaiku!”, kuru mērķis bija noskaidrot, kas ir ātrāks – tvaika vilciens vai riteņbraucējs. Skonto Grupas komanda izcīnīja 3.vietu komandu vērtējumā.  Sveicam kolēģus!

Ar šīm sacensībām tika popularizēts gan unikālais vēstures mantojums – Gulbenes-Alūksnes bānītis un 33 kilometrus garā šaursliežu dzelzceļa līnija, gan arī veselīgs dzīvesveids un interesantas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Bānītis ceļā no Gulbenes līdz Alūksnei pavada 1,45 stundas. Sacensību laikā reizē ar tvaika lokomotīvi “Ferdinands” ceļā devās arī velobraucēji, lai noskaidrotu, cik ilgā laikā var veikt maršrutu Gulbene -Alūksne.


Skonto Būve rekonstruēs sanatorijas ēku, izveidojot krāšņu un mūsdienīgu viesu namu

16.08.2017

Skonto Būve ir uzsākusi darbu pie sanatorijas ēkas pārbūves par viesu namu Jūrmalā, Ērgļu ielā 2. Projekts paredz esošās ēkas, kas celta 1975. gadā kā toreizējā sanatorijas ēka, pārbūvi par viesu namu. Sanatorijas ēka ir bijusi neapdzīvota daudzus gadus, un tagad pārtaps jaunā veidolā — izsmalcinātā arhitektūras risinājumā, kļūstot par modernu viesu namu piejūras kāpu zonā Jūrmalā. Speciālisti atzinīgi vērtē gan ēkas vizuālo risinājumu, gan funkcionalitāti. 

Ēkas augstums būs 12 m — 3,5 stāvi. Kopējā ēkas platība — 4700 m2. Projektā paredzēta arī jauni pieslēgumi visām galvenajām inženiertīklu sistēmām un jauns ielas apgaismojums.

Jauno viesu namu papildinās arī baseins, virs kura tiks izbūvēts īpašs stikla jumts, kuru būs iespējams atvērt, tādā veidā labu laika apstākļu gadījumā, piedāvājot baseina apmeklētājiem peldēties un baudīt sauli zem klajas debess.

Ēkas pagrabstāvā paredzētas autostāvvietas.

Tāpat projekta izbūvē paredzēts rekonstruēt vēsturisko gājēju tiltiņu, kas savieno kāpu pāri Ērgļu ielai un un labiekārtot apkārtnes teritoriju un apstādijumu zonu.  

Ēkas dizainu izstrādāja Franču arhitektu grupa - Sarl Ciel Rouge Creation un Latvijā to adaptēja MA Design. Tehnisko risinajumu izstrādei tika pieaicināts itāļu arhitekts Fabrizio Gallinaro. 
 

Projekta pasūtītājs SIA SEAGULL INVESTMENTS. Darbus iecerēts pabeigt 2018. gadā.